Tuesday, 25 March 2014

Ljetna torta sa šumskim voćem

Evo jedna torta koja se ne peče, brzo i lako se napravi, nije skupa i nije previše kalorična, osim ako ne pojedete više od pola u jednom danu, kao ja jučer! Inače podsjeća na tortu od sira samo što ja moju pečem, koristim drugi sir i ne stavljam voće preko! Ovaj recept užicala na jednom krštenju i odlučila ga podijelit s vama! Slike baš i nisu nešto reprezentativne s obzirom da se zvijer motala okolo, i sudjelovala u pravljenu iste! I nikako ne kuži zašto mama slikaje šlag sa  šečerom! Dok smo se borili sa sastojcima slušali smo Bjork i super se zabavili! Prava torta za nedjeljom u dva! Pa da krenemo redom!


PODLOGA ZA TORTU:
  • 220 gr petit buerre keksa
  • 125 gr maslaca
  • 2 velike žlice meda
Keks sameljite u mlincu ,dodajte otopljeno maslo i dvije žlice meda. Smjesu utapkajte u kalup za tortu.
          KREMA OD SIRA:
  • 500 gr ABC sira
  • 3 dcl vrhnja šlag
  • 160 gr sitnog šećera u prahu
  • sok od pola limuna ili sok od jedne limete
  • 1 vrećica želatine
ABC sir i  šećer u prahu dobro izmiješajte. Dodajte umiješano vrhnje za šlag, sok od limete i želatinu (znate kako ide sa želatinom u vrećici - želatinu u prahu prelijte sa 4 žlice hladne vode te nakon deset minuta otopite je na laganoj vatri sa dcl mlijeka - ne smije uzavrjeti -kad se želatina otopi, a to je jako brzo, dodajte lagano u kremu od sira) pa kremu stavite na podlogu od keksa i masla. Stavite u hladnjak.
          KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA:
  • 450 gr šumskog voća
  • 2 dcl vode
  • 4 velike žlice šećera
  • 2 vrećice vanilije
  • 1 vrećica želatine
Voću dodajte šećer, vanilija šećer i vodu. Pustite da malo prokuha, tek par minuta i skinite s vatre. Pažljivo otopite želatinu u smjesi od voća, šećera i vode. Pustite da se to prohladi jer ne smije vruće na kremu od sira (otprilike pola sata na sobnoj temperaturi) pa pažljivo žlicom kremu od šumskog voća stavite na kremu od sira. Preko noći obvezno u hladnjak, a sutra guštajte!










Slije: Me




4 comments:

Anonymous said...

Kako to sve kod tebe uredno izgleda, kod mene je proces pečenja kolača redovito popraćen pravim kaosom u kuhinji. :D

Anonymous said...

Od kud je servis ako se može znati? Prekrasan je :)

Mu Cephei said...

Oho ho! I u mene bude kaos, itekako! Samo za slike ipak osiguram jedan cisti kutak! A servis je iz Home sweet home!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...