Friday 15 November 2013

Ćakulica prije vikenda 2!

Dobar dan dobri ljudi! Prije par dana vratila sam se iz Crne Gore sa mini obiteljskog odmora.Stvarno smo napunili baterije i emotivne spremnike i zadovoljno koračam kroz ovaj tmurni tjedan!
Moram vam odmah reći da su me crnogorci jako ugodno iznenadili ili ja imam sreću pa u zadnje vrijeme  upoznajem samo drage i fine ljude! Dojmilo me kako drže do riječi, kako se poštuju  i cijene odnosi među familijom i prijateljima.Iako sam poprilično liberalna i otvorena , kad je riječ o obitelj i braku tu sam dosta  konzervativna i tradicionalna! Možda je upravo to tajna  našeg dvanaestogodišnjeg braka! Kad to ovako napišem, čini mi se kao da sam s njim čitav život....
I ovoga puta sam ga malo maltretirala sa škljocanjem, ali mi nije bilo ni upola zabavno kao prošli jer je išao cijeli čopor ljudi u ležernom sportskom izdanju i ja kao crna ovca u plisiranoj suknji! U zadnje vrijeme trudim se što manje biti ispred ekrana, a što više u svojim mislima, meditaciji, yogi, crtanju,učenju....
Zato su i postovi sve rijeđi, i baš zato kad s vremena na vrijeme zaprašim van grada želim iskoristit slobodan moment i napravit par fotki za gušt! Da naglasak ne bi bio samo na odjeći jer mi se to čini nekako glupo, uvijek stavim par ovih mojih inspirirajućih fotki koje uglavnom okidam u hodu,da ne rečem u letu!
Neki dan sam pronašla  folder pod nazivom Stare ponistre i primjećujem da mojoj opsjednutosti starim vratima i prozorima još nema kraja! Nemam pojma zašto, ali jako me privlače za fotkanje!Kao da se trude pomiriti dvije funkcije.Gledanje na ulicu punu vreve i dalmatinskog temperamenta i skrivanje od jarkog sunca i neželjenih pogleda s te iste ulice! Zelene škure pritvorene ´na libar´, kako bi moja mater uvik govorila, stvaraju neku čarobnu umirujuću atmosferu i zaklon iz kojeg s užitkom mogu promatrati vedar mediteranski svijet , a istodobno biti zaklonjena u tajnovitoj tišini stare kamene sobe....
Ne mogu vjerovat da netko prilikom renovacije kuće tek tako odbaci ove prekrasne komade koji su godinama odolijevali suncu, vjetru, moru, soli....Ima moj muž i pravo što mi limitira mjesto u garaži jer sam sigurna da bi bila prepuna otpada i stvari za recikliranje!
Polako me svladava umor, okice padaju i vijeme je za poć...
Kroz život se putuje samo jednom, a sadašnji trenutak bit će tek sutrašnja uspomena...Zato uživajte dragi moji u svakom trenutku, lijepom i ružnom jer je dar života zapravo sam život ...Ugodan vikend od srca vam želim! 
Peace,V.







slike:Muž&Me


5 comments:

Anonymous said...

Divna kao i uvijek...

Anonymous said...

Ajme predivna si, prefina, bas sam odusevljena.. Molim te možeš li mi reći gdje si suknju kupila, stvarno je prekrasna? Hvala unaprijed:)

Unknown said...

Hvala vam puno, a suknju sam kupila u second handu! Oduševio me na prvu spoj plisea i kože!

Stela said...

Divan spoj mode i fotografije! Uzivam u svakom postu, kako ovdje, tako i na Instagramu. Odmah dobijem zelju biti kreativna, sto kvalitetnije iskoristiti dan i podsjetim se da treba uzivati u malim stvarima. Hvala na tome!

Unknown said...

Gdje su ostali komentari nestali?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...