Granola
2 šalice sitnih zobenih pahuljica
1 šalica grubo nasjeckanih orašastih plodova (orasi, lješnjaci, bademi,po želji...)
¼ šalice javorovog sirupa
manje od ¼ šalice kokosovog ulja
Začini:
½ žličice cimeta
¼ žličice muškatnog oraščića
¼ žličice mljevenog klinčića
¼ žličice mljevenog đumbira
malo soli
Ostalo:
1 šalica sušenog voća po izboru (brusnice, grožđice, marelice, smokve...)
1 bjelanjak
- Pećnicu upalite na 150 stupnjeva.
- U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane orašaste plodove, začine i sol.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte javorov sirup i ulje.
- Tekuće sastojke ulijte suhim sastojcima i rukama dobro izmiješajte.
- Umutite bjelanjak da postane lagano pjenast te ga dodajte smjesi pa ju rukama ponovno izmiješajte.
- Granolu stavite na papir za pečenje na plosnati pleh te smjesu ravnomjerno razvucite po cijeloj površini pleha.Ja napravim duplu dozu , pa pečem i u kalupu za muffine...
- Pecite cca 30-35 minuta ,dok ne postane zlatno smeđe boje.
- Ostavite da se skroz ohladi.
- Ujutro granolu razbijte na manje komade ,te ako usitnjenoj dodajte nasjeckano suho voće, sve izmiješajte i spremite na suho mjesto.
- 10.Možete se igrati vlastitim kombinacijama, ja ponekad pomiješam sve zajedno ( ne dodajem striktno suho voće ujutro) ... Kombinacija je bezbroj!
- Odlično se kombiniraju s jogurtom , zobenim mlijekom ili samo kao snack u autu na putu do posla!
- Odoh leć, guštajte u svom zdravom doručku!
- Have a nice weekend!
2 comments:
Hvala na lijepo reprezentovanom receptu..:-)
Hvala vama što čitate!
Post a Comment