Sunday, 28 June 2015

Tijuana bejbi !

Hola amigos! Danas sam mislima i dušom u Meksiku,danas mi je žao što se ne zovem Mercedes ili Guadalupe, što mi otac ne uzgaja stoku na obroncima Tijuane,što mi tetka s materine strane ne izvozi chilli i čokoladu, što ne slavimo Dias de los Muertos i konačno prihvatimo činjenicu da smrt i svečanost ipak idu rukom pod ruku! Da li sam se ovako probudila nakon sinoćnje večeri u splitskom Rodrigo baru , ili je okidač bio ovaj prekrasan Mangov kimono sa resama, pletena,šarena mochilla torba, ili možda latino rap koji sam slušala dok sam se spremala za cugu s prijom, koja je se na kraju pretvorila u lagani,nedjeljni session po kiši ! Sad kad malo zavrtim film ,čak sam za ručak ˝udrila˝ i finu masnu tortilju,a ni čašica tequile ne bi bila teško pala da sam imala konkretnije društo od lude chihuahue po imenu Tito! Kakva slučajnost! 
Genijalna lokacija , kojoj je falio samo Clint Eastwood u ponču ,definitivno se uklopila  u moj današnji film i to sasvim neplanski ! Nije nas pokolebao ni video nadzor, a bome ni tabela -Zabranjem pristup- da se prebacimo preko ograde i škljocnemo par slija na prašnjavom putu ispred napuštene potleušice!Sve je odisalo nekim božanskim mirom, kao da si na nekom svetom tlu koje vapi za poštovanjem!  Zadnje što znam je da na istom mjestu održana predstava ˝Adio kauboju˝ na otvorenoj pozornici prije četiri godine!
Zadnjih par dana sam na prislinom godišnjem odmoru, uživam Boga svoga i radim sve one stvari za koje inače nemam vremena! Nisam još ni blizu nekom ludom ljetnom feelingu, za to mi je potreban bijeg iz grada, +30 u hladu, dobra knjiga i vitamin sea! Nisam danas o´nekih velikih riči zato ću  vas pustit da gledate slije , zamišljate okolo debele mesnate kaktuse, chiquite u šarenim opravicama golih ramena,dok vam zvuk castagneta i trumbeta nježno miluju bubnjiće! Za potpuni doživljaj predlažem da uključite ton u videu ispod!
Do sljedećeg filmanja stojte mi dobro, 
Veki  Photos:Barbara KurtovićNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...