Monday 27 January 2014

Elena Shumilova - majka koja zna kako slikati svoju djecu !

Empatija je sposobnost osjećanja osjećaja drugih, prepoznavanja kada je nekome neugodno ili teško, te  sposobnost da promijene svoje ponašanje i pomognu kako bi drugome bilo lakše. 
Empatija se uči na mnogo načina i pomoću raznih alata i s raznim ciljevima.Empatija se uči od malih nogu! Zato se za dobar odgoj djeteta i razvoj empatije preporuča suživot sa životinjama!  Elena Shumilova svoju djecu potiče u razvoju empatije i širenju ljubavi tako što živi s njima na prekrasnoj farmi koju i sama vodi, tamo gdje su prirodne pojave i promjene godišnjih doba izvrstna podloga za  stvaranje njenih fotografija, a vjerujem da je Rusija kao zemlja ideana za to jer sam i sama doživjela ljepotu njene prirode! Elena vas uvodi u čarobnu bajku gdje su glavni likovi njena dva sina, njihov zec,vjerni  pas, pačić i maca.Kao i većina fotografa Elena se inspirira svojim željama i intuicijom da izrazi svoje osjećaje te nas na taj način odvodi u srce fotografije i ostavlja ni malo ravnodušnima.Pri snimanju najradije koristi prirodnu svijetlost; ulična rasvijeta , svijetlost svijeća,magla, dim, kiša, sve to daje emocionalnu i vizionalnu dubinu njenih radova.Njena strast za fotografiju manifestira se  početkom 2012 , kada je dobila svoj prvi fotoaparat, a danas njezina najnovija oprema uključuje Canon EOS 5D Mark II kameru i 135mm objektiv.
Ne želeći da propusti ni jedan trenutak u razvoju svoje djce, svakodnevno ih fotografira, a slike obrađuje noću dok djeca spavaju! Do sada sam bila uvjerena kako naš sin ima divne fotke iz djetinjstva, ali nakon ovoga , više i nisam tako sigurna :-) I sama ga često fotkam, iako moram priznat u posljednje vrijeme sve mu se manje da! Ali zato često uzmem kameru u ruke i snimam! Nema mi većeg gušta nego za hladnih dana kad se sklupčamo na kauč i gledamo mini DV! Eto, toliko za danas , a sad brzo po topli čaj i via Russia!























photos:Elena Shumilova


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...